Proces výroby nábytku je niečo, nad čím sa asi bežne človek nezamýšľa. Kúpi už hotový produkt, ktorý ho zaujme hlavne svojim dizajnom a štýlom. Avšak vždy platí, že je dôležité aj to, odkiaľ vyrobené veci pochádzajú a čo všetko sa skrýva za ich výrobou.

   

Pokiaľ ide o nami dodávaný vintage nábytok, jeho pôvod siaha do Rumunska. Rumuni vedia historicky veľmi kvalitne pracovať s drevom a tak sa aj popredné holandské spoločnosti rozhodli, že si nechajú nábytok vyrobiť práve tu. Presvedčila ich aj poctivá ručná práca, ktorá je zárukou pridanej hodnoty.

Ak by sme mali veľmi v skratke a zjednodušene popísať proces výroby masívneho nábytku, určite treba spomenúť, že drevo sa špeciálne vysúša a pred spracovaním na nábytok sa meria jeho vlhkosť. Následne sa strojovo vyrežú jednotlivé diely, ktoré sa poskladajú a potom sa nábytok strieka alebo natiera. Vo finále sa ešte ošetruje lakom alebo včelím voskom, záleží to vždy od požiadaviek a špecifikácie zákazníka.

   

Jedinečnosť masívneho nábytku spočíva hlavne v tom, že nikdy nenájdete dva úplne identické kusy. Každý jeden kus je niečím odlišný, lebo kresba dreva je rozdielna a drevo zvykne po čase aj samo pracovať a praskať. To dodáva takémuto nábytku punc jedinečnosti a originality.

Náš nábytok sa vyrába ručne a dôraz sa kladie na starostlivú a kvalitne odvedenú prácu. Na výrobu je používané stopercentné masívne borovicové alebo dubové drevo. Oproti iným materiálom je masívne drevo špecifické najmä svojou dlhou životnosťou a ekologickým prínosom.

Súčasťou dreva ako prírodného materiálu je drevená štruktúra a uzly. Je preto prirodzené, že drevo bude reagovať na zmeny prostredia, v ktorom je nábytok umiestnený. Tento fakt nedokáže ovplyvniť ani dokonalé vysušenie dreva a profesionálne zvládnutá povrchová úprava. Máme však za to, že prípadná prasklina, či povrchová nedokonalosť len podčiarkne živosť tohto materiálu a bude večnou pripomienkou toho, že nábytok má prírodnú dušu. Trvácnosť a odolnosť dreva tým nie je nijak narušená.

Pokiaľ ide o typ dreva, na masívne stoly sa väčšinou používa dubové drevo, pre svoju tvrdosť a vodeodolnosť.

   

Pri výrobe čalúneného nábytku tiež platí, že zákazník má veľkú variabilitu pri výbere a sám si nábytok vyskladá. Drevené časti sú predvyrobené a na základe požiadaviek zákazníka sa finálny kus nábytku vyskladá presne podľa jeho predstáv. Každý zákazník dostane na výber široký vzorkovník farieb, vyberie si typ patiny, farbu a typ poťahu. Dokonca má zákazník možnosť, aby dodal svoju vlastnú látku a nábytok sa očalúni do jeho látky.


   

Nech už si u nás vyberiete akýkoľvek typ nábytku, môžeme vám zaručiť, že bude jedinečný a nikdy inde na svete nenájdete identický kus, ako ten váš.